Nepal (Økologisk)

99.00 DKK849.00 DKK

    

Denne kaffe er meget unik og  kan måle sig med de ypperste specialkaffer. Kaffen har en god fylde og en markant krop med masser af nuancer, det er en oplevelse man skal unde sig selv. Bønderne lægger vægt på økologi og bæredygtighed både i produktionen og for samfundet, f.eks bistår de med opførelse og drift af skolerne i området omkring plantagerne.

Anbefalet til brygning på: Mokkakande, Aeropress, Stempelkande, Pour-over, Kaffemaskine.

    

Ryd
Vi rister næste gang:

Varenummer (SKU): 228 Kategori:

Beskrivelse

Oprindelse: Nepal

Region: Himalaya

Producent: Himalaya Coffee

Bønnetype: Arabica

Undersort: Varierende

Specifikation: Supreme

Forarbejdning: Vasket, soltørret og håndsorteret

Vækst: Planterne står i ca. 500 meters højde, hvilket er relativt lavt i arabica-sammenhænge, men kommer man højere op i området bliver man ramt af områder med periodevis hård frost. Plantagerne får gletsjervand fra Mount Ganesh Himal

Yderligere info: Planterne stammer oprindeligt fra Papaya Ny Guinea, hvor de blev bragt til området i 1994 –  her beplantede man 50 hektar som et forsøg. Det er et meget anerkendt dyrkningsområdet for te og et velanset området for dyrkning af højkvalitets-ris samt frugt og grønt. Mange tvivlede da man bragte kaffedyrkningen til området. Det viste sig at kaffen trivedes ganske glimrende i området, de specielle vækstbetingelser gør, at man får en meget særegen kaffe, hvilket var et stort ønske og mål fra bønderne. Fra starten har bønderne sat sig for, at det skal være økologisk kaffe, samt at det skal være bæredygtigt for lokalsamfundet. Jorden bliver dyrket under hensyntagen til, at den ikke bliver udpint og at den bliver gødet med affaldsstoffer fra kaffeproduktionen som eks. bønneskallerne.

Projektet omkring kaffeproduktionen støtter grundskolerne i de landsbyer som ligger i området. Alt i produktionen er meget velovervejet, og man har haft muligheden for at starte med en helt ny afgrøde i området og dyrke noget kaffe, som ikke er set andetsteds. Der bliver produceret ca. 12 tons kaffe årligt i området, som er meget eftertragtet på verdensmarkedet og den kan i særegenhed måle sig med de bedste kaffer.

Yderligere information

Mængde

250 Gram, 500 Gram (Spar 4%), 1000 Gram (Spar 19%), 3000 Gram (Spar 28%)

Variant

Hele bønner, Malet til filter, Malet til stempel

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Nepal (Økologisk)”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *Kaffeprodukter

Klik på den ønskede variant og læs mere - Vi har produkter til enhver smag!
Klik her og se alle vores kaffeprodukter